Llangyndeyrn Beynon Hen

virtuaalihevonen


Nimi Llangyndeyrn Beynon Hen, Ben Rotu, sukupuoli welsh mountain (A), ori
Syntymäaika 29.03.2016, ikä
Säkäkorkeus 114cm
Rekisterinumero VH16-024-0097 Omistaja Vivian VRL-14398
Painotus koulu & valjakko, helppo B/noviisi Maahantuoja elen

26.10.2016 Champion Performance Pony (Driving)
26.10.2016 Novice In-Hand Show Pony

Ben on aivan ihastuttava, pieni ja siro ori. Se on erittäin utelias ja ilkikurinen luonteeltaan, mutta kuitenkin todella kiltti. Ori tietää olevansa suloinen ja käyttää tätä piirrettä hyväkseen - se on hyvä kerjäämään ruokaa ja rapsutuksia. Ruunikon ponin tuuhea otsatukka ja suuret, tummat nappisilmät on monille heikkous, sen karsinan tai tarhan ohi ei vain voi kävellä ilman, että antaisi tälle huomiota!

Hoitaessa Ben on oikea kiusankappale - se heittelee ja riuhtoo tavaroita, kolistelee ovia, avaa solmut ja näykkii takapuolesta. Hoitajalta vaaditaan paitsi määrätietoisuutta myös rutkasti huumorintajua, ilman näitä piirteitä ei ponin kanssa varmasti tule pärjäämään. Benille täytyy asettaa selvät rajat, mutta se kunnioittaa ihmistä hyvin paljon eikä se muutenkaan mikään mahdoton ole. Se temppuilee ja leikkii vain omaksi ilokseen, ja ehkä ihan hiukan hoitajaansa ärsyttääkseenkin...

Ratsastaessa Ben on mukavan reipas ja tasainen tapaus. Se tosin osaa jekuttaa ratsastajanansa - kauniisti kulkemisen sijasta se yrittää painua kuolaimen alle ja muutenkin treenatessa pureskelee usein kuolainta. Ben on yleensä hyvin taipuisa eikä jumiudu helposti, joten alkutunnista ei mene kauheasti aikaa taivutteluun. Orin askeleet ovat melko pitkät ja ravi on pompottavaa. Laukka nousee hienosti ylämäkeen ja on energistä. Poni innostuu erittäin helposti ja on usein niin energinen, että saattaa alkaa pelleilemään pukittelemalla ja pomppimalla. Benillä myös hypätään joskus pieniä esteitä. Se taitaa näppärästi pienet esteet, mutta ei liiemmin innostu hyppäämisestä. Matalat esteet se hyppää kuitenkin kiltisti ja varmasti, Ben ei kummeksu minkäänlaisia erikoisesteitä tai niiden alle asetettuja pelokkeita.

Valjakkovaunujen edessä Ben on parhaimmillaan. Se on reipas ja herkkä sekä myös hyvin ketterä, joten tarkkuusradat ovat eniten sen heiniä. Myös valjakkovaunun edessä se osaa riekkua ja eikä sitä välttämättä aina kiinnosta nätisti kulkeminen, mutta useimmiten se kuitenkin käyttäytyy ihan hyvin. Sen liikkeet ovat kauniit ja lennokkaat, joten se on näyttävä näky valjakkoradoilla.

Maastoilusta Ben pitää hyvin paljon. Se on reipas ja varmajalkainen, ori ei pelkää mitään kulkuneuvoja tai pusikossa piileviä mörköjä. Ori tykkää erittäin paljon myös uimisesta - se on oikea vesipeto!

i. Greenaway Madoc ii. Aberaman Creirwy iii. Llwynog Gynffon
iie. Ffrind Gorau
ie. Cwmbargoed Manafon iei. Cwnbargoed Maedd
iee. Ceg Siwgr
e. Llangyndeyrn Betrys Cwsi ei. Pontywaun Fforest eii. Pontywaun Hwynog
eie. Pontywaun Lady
ee. Bronant-Y-Goch Belle eei. Cereddod Klauss
eee. Ffrwythau Melyn



i. Greenaway Madoc oli suloinen musta läsipää. Ori eli 27-vuotiaaksi ja vietti koko elämänsä kasvatuskodissaan Walesissa Greenawayn tilalla. Eräänä päivänä se sai pahan ähkyn, josta se ei enää selvinnyt. Madoc toimi maineikkaan kilpailu-uransa ohella myös jalostuskäytössä ja periytti jälkeläisilleen ystävällistä luonnetta ja loistavaa suorituskykyä. Yhteensä oriilla oli 12 jälkeläistä, jotka ovat kukin kuin kopioita isästään!

ii. Benin isänisä, Aberaman Creirwy oli tummanruunikko ilman mitään merkkejä. Ori oli melkeimpä kokonaan jalostuskäytössä, vaikka toimi se ratsuna ja kärryjenkin edessä oikein mainiosti. Creirwy oli usein melko pulskassa kunnossa, sillä se ei liikkunut juuri ollenkaan ja viettikin päivänsä suurella laitumella ruohoa syöden. Tämä ei kuitenkaan oria haitannut ollenkaan, päinvastoin! Creirwy lopetettiin 31-vuotiaana vanhuuden tuottamiin vaivoihin.

ie. Cwnbargoed Manafon on ruunikko, valkopäinen tammarouva, joka asustelee yhä Iso-Britannian Liverpoolissa. Tamma syntyi 23. heinäkuuta Walesissa, josta se lähti 3-vuotiaana kiertoon. Se ehti käydä läpi kuusi eri kotia, ennenkuin se myytiin Englantiin. Siellä se on viettänyt nyt viisi vuotta, eikä omistajilla ole aikomusta myydä sitä enää eteenpäin! Tamma oli nuoruudessa laadukas valjakkoponi, joka viihtyy yhä kärryjen edessä.

iii. Ruunikko isänisänisä Llwynog Gynffon oli suurimman osan elämästään ruuna ja teki töitä ratsastuskoulussa. Siellä se oli kovin pidetty ratsu sen tasaisuuden, mutta kuitenkin metkuja täynnä olevan luonteen takia. Ratsastuskouluponiksi Gynffon oli laadukas ja se kilpailikin välillä tallin pikkukisoissa. Gynffon lopetettiin 30-vuotiaana vanhuuden tuomiin vaivoihin nivelissä, vaikka se olikin ollut kevyemmällä käytöllä ja eläkkeellä jo muutaman vuoden. Ruunaa jäätiin kaipaamaan kovasti!

iie. Ffrind Gorau oli pitkänharjainen ja todella suloinen, kipakan luonteen omaava neiti. Se oli kiltti niille, jotka kohtelivat sitä kuin prinsessaa ja oikea hirviö niille, jotka eivät osanneet ottaa huomioon hänen korkeutensa kaikkia vaatimuksia. Väriltään "Dora" oli ihan vitivalkoinen. Vaikka luonne tammalla oli mikä oli, se oli kuitenkin miellyttävä ratsastaa ja kilpaili aktiivisesti kouluratsastuksessa omistajansa kanssa. Se varsoi 27 vuotta kestäneen elämänsä aikana kolme kertaa.

iei. Cwnbargoed Maedd kilpaili esteratsastuksessa nuoren omistajansa kanssa. Poni muutti Walesista Englantiin 4-vuotiaana. Orilla oli erittäin hyvä hyppytyyli, mutta harmittavasti se ei periytynyt juurikaan jälkeläisille. Vaikka Maedd pienikokoinen olikin, vain 120 senttinen, pystyi se silti hyppäämään lähes metrisiä esteitä. Sijoituksia oriilta löytyy suurimmaksi osaksi kuitenkin korkeintaan 80 sentin radoilta, sillä sen ratsastajat olivat sen verran nuoria.

iee. Ceg Siwgr, eli "Sigge" syntyi maailmaan hyvin pienikokoisena ja hauraana. Ensimmäiset päivät oli hyvin epävarmaa, jäisikö varsa edes henkiin, mutta sisukkaan luonteen ansiosta se jäi kun jäikin henkiin! Hyvin vahva ja määrätietoinen siitä tulikin ja sen kanssa sai tapella joka asiasta, mutta silti se oli omistajansa ja kasvattajansa silmäterä, ja tamma viettikin koko elämänsä hänen omistuksessaan. Sigge oli niin jääräpäinen ja hankala ratsastettava, että sitä käytettiin lähinnä siitokseen sen hyvän suvun jatkamiseksi. Tamma jouduttiin lopettamaan 26-vuotiaana laitumella tapahtuneen onnettomuuden takia.


e. Llangyndeyrn Betrys Cwsi on pienikokoinen, ruunikko nappisilmä. Tammalla on laadukkaat askellajit ja se on ketterä sekä energinen luonteeltaan, joten se sopii mainiosti valjakkoajoon. Säkäkorkeutta tältä ponilta löytyy noin 110 cm, sitä ei ole mitattu virallisesti. Neiti on energisyydestään riippumatta myös mainio lastenponi, ja onkin toiminut opetuskäytössä ja kärryponina erilaisissa tapahtumissa. Nykyään Betrys Cwsi viettelee päiviään Walesissa pienellä welshponeja kasvattavalla tallilla.

ei. Pontywaun Fforest oli loistava yleisponi, jolla kilpailtiin niin koulu-, este-, kuin valjakkoajoradoillakin. Ori oli väriltään kauniin musta ja sen päätä somisti suuri valkoinen merkki. Pontywaun Fforest asui koko elämänsä samassa kodissa, johon se myytiin kasvattajalta. Se kilpaili monen eri ratsastajan kanssa, jotka olivat kaikki saman perheen tyttöjä. Luonteeltaan se oli hyvin tasainen, vaikkakin tarpeen vaatiessa myös energinen.

ee. Pieni "vahinkovarsa" Bronant-Y-Goch Belle ei ollutkaan mikään turha vahinko, vaikka omistaja olisikin hyvin mielellään valinnut varsalle eri vanhemmat. Bellestä kuoriutui erittäin laadukas kouluratojen konkari, jota ihastelivat kaikki koulutuomareista huippuvalmentajiin. Tamman omistaja kilpaili sillä kouluratsastusta hyvin menestyen. Luonteeltaan neiti oli ystävällinen ja väriltään rautias sukkajaloilla. Tamma sairastui ähkyyn 28-vuotiaana, josta se ei enää selvinnyt.

eii. Pontywaun Hwynog oli lähinnä 13-vuotiaan tytön yksityiskäytössä toimiva poni. Kaksikko harrasteli yhdessä kaikenlaista, sillä Hwynog oli todella yhteistyöhaluinen, reipas ja rehti poni. Mitään pikkukilpailuiden voittoja suurempaa ruuna ei koskaan saavuttanut, vaikka potentiaalia sillä olisi varmasti ollutkin. Poni vaikutti kuitenkin erittäin tyytyväiseltä suhteellisen rentoon elämäänsä! Hwynog lopetettiin 27-vuotiaana saatuaan pahan jalkavamman, jonka johdosta se ei pystynyt enää edes kävelemään kunnolla.

eie. Pontywaun Lady oli hyvin kipakkaluonteinen ja äkkipikainen tamma. Se ilkeili lähes jokaisella vastaantulijalle ja esitteli sen upeaa hammasrivistöään. Vaikka neidin luonne oli mitä oli, oli se ratsastettavuudeltaan loistava. Selästä käsin Lady toimi oikein mallikkaasti ja sen liikkeet olivat laadukkaita. Lady pärjäsi hyvin kouluratsastuksessa.

eei. Cereddod Klauss oli lihava pullaponi laadukkaan welsh-siittolan naapurissa. Jälkeläisiä sillä ei ole kuin yksi kappale, sillä se ruunattiin heti ensimmäisen varsan jälkeen. Klaus oli luonteeltaan laiska ja kiltti, jota lellittiin herkuilla ja rapsutuksilla joka päivä. Perheen pikkulapset sillä joskus ratsastelivat ilman satulaa ja saattoipa sen nähdä joskus jopa kärryjenkin edessä. Pääosin se vietteli kuitenkin rentoa elämää lampaiden ja toisen poniruunan kanssa laitumella.

eee. Ffrwythau Melyn oli kaikkien huulilla aina kisakauden aikaan. Ketterä poni voitti lähes poikkeuksetta kaikki valjakkokilpailut, mihin se vain osallistui. Tamma menestyi hyvin myös näyttlyissäkin, joten sitä alettiin käyttämään jalostukseen. Melyn periytti jälkeläisilleen erinomaista suorituskykyä, kilttiä luonnetta sekä osa sai myös sen erikoisen päistärikön värin. Melyn eli pitkän, hyvän elämän yli 30-vuotiaaksi.

Jälkeläiset
s. 15.12.2016 - Sheval Merry Mistletoe (e. Llandeloy Gwendi Ffraid)
-
-
-

Kilpailukalenteri

12.09.2016 - Helppo C - Runoratsut - 4/30
15.09.2016 - Helppo C - Runoratsut - 1/30
19.09.2016 - Helppo C - Runoratsut - 4/30
14.09.2016 - Helppo C - Vehkakorpi - 4/40
17.09.2016 - Helppo C - Vehkakorpi - 6/40
18.09.2016 - Helppo C - Vehkakorpi - 1/40
21.12.2016 - Helppo B - Cadogan - 5/40
19.12.2016 - Helppo B - Cadogan - 4/40
15.12.2016 - Helppo B - Romilly - 1/71
09.11.2016 - Helppo C - Koistila - 5/40
06.11.2016 - Helppo C - Koistila - 3/40
05.11.2016 - Helppo C - Koistila - 4/40
02.11.2016 - Helppo C - Koistila - 5/40
27.01.2017 - Helppo B - Hengenvaara - 2/50
15.01.2017 - Helppo B - Hengenvaara - 3/50
30.01.2017 - Helppo B - Hengenvaara - 3/50
23.11.2016 - Helppo B - Metsovaara - 1/40
24.11.2016 - Helppo B - Metsovaara - 1/40
08.03.2017 - Helppo B - Daelwyn - 2/40



28.11.2016 - Noviisi tarkkuuskoe yksilöille - Metsovaara - 4/45
22.11.2016 - Noviisi koulukoe yksilöille - Metsovaara - 3/46
22.11.2016 - Noviisi tarkkuuskoe yksilöille - Metsovaara - 1/45
21.11.2016 - Noviisi koulukoe yksilöille - Metsovaara - 3/46
21.11.2016 - Noviisi tarkkuuskoe yksilöille - Metsovaara - 1/45
09.02.2017 - Noviisi tarkkuuskoe yksilöille - Ros Cirein - 2/30
06.02.2017 - Noviisi koulukoe yksilöille - Ros Cirein - 2/30
07.02.2017 - Noviisi tarkkuuskoe yksilöille - Ros Cirein - 3/30
03.02.2017 - Noviisi tarkkuuskoe yksilöille - Ros Cirein - 4/30
02.02.2017 - Noviisi tarkkuuskoe yksilöille - Ros Cirein - 3/30
31.01.2017 - Noviisi koulukoe yksilöille - Ros Cirein - 2/30
25.01.2017 - Noviisi tarkkuuskoe yksilöille - Ros Cirein - 2/30
24.01.2017 - Noviisi koulukoe yksilöille - Yentel - 5/40
17.01.2017 - Noviisi tarkkuuskoe yksilöille - Yentel - 3/40

Valmennukset

valjakkovalmennus, kirjoittanut valmentaja
Tänään olin lupautunut pitämään valmennusta valjakkoajon merkeissä Vivianille ja hänen suloiselle Ben-ponilleen. Saavuin Shinevalleyn tiluksille hieman myöhässä, mutta parivaljakko oli onneksi jo kentällä verkkailemassa. Tervehdin Viviania ja kerroin hieman tunnin tehtävistä ja aiheista.

Tänään harjoitaltaisiin hieman koulukokeen asioita. Tehtävänä oli lyhyt rata, joka sisälsi pysähdyksiä, peruutuksia, raviaskeleen pidentämistä ja muita perusasioita. Pysähdyksissä ohjastaja olisi saanut olla tarkempi, että poni reagoi apuun heti eikä vasta viiden askeleen päässä. Pysähdykset olisi saanut valmistella paremmin. Peruutuksissa Ben pureutui kuolaimeen, eikä peruutuksesta tullut suora, mutta jo uudella yrityksellä tämäkin asia saatiin korjattua. Askeleen pidennykset sujuivat erittäin hyvin. Ympyröillä Ben yritti hieman puskea sisäänpäin, mutta Vivian pysyi topakkana ja piti ponin oikealla tiellä. Kaikenkaikkiaan valmennus oli sujunut oikein hyvin, saa kyllä olla tyytyväinen!

valjakkovalmennus, kirjoittanut Nella P.
Pääsin Shinevalleyyn valmentamaan suloista Ben-oria ja sen omistajaa ja ohjastajaansa Viviania. Valmennus aloitettiin ihan sillä, että valjakko verrytteli hieman itsenäisesti, jotta näkisin vähän ponin liikettä ja valjakon yhteistyötä. Kaikki näytti oikein hyvältä ja ponikin liikkui oikein nätisti ja ilmavin askelin.

Olin ajatellut tunnin aiheeksi temmonmuutoksia. Pitkillä sivuilla oikein reipasta ja pitkää ravia ja lyhyillä sitten hidasta ja lyhyttä. Pidennykset lähtivät oikein hyvin kulkemaan, mutta lyhennyksissä Ben siirtyi helposti käyntiin. Vivianin täytyi siis olla tarkkana ja käskeä poni napakasti takaisin liikkeelle, jos se kerkesi jo siirtyä käyntiin. Laukassa pidennykset onnistuivat erittäin hyvin ja ne näyttivät hienoilta. Laukassa ei lyhennystä ei otettu ollenkaan, vaan lyhyt sivu mentiin ihan normaalitempoisessa laukassa. Laukkaosuus innoitti Beniä kovasti ja se alkoi reippaassa laukassa vähän riekkumaan, mutta muuten käyttäytyi kyllä hyvin koko valmennuksen ajan!

valjakkovalmennus, kirjoittanut Jayzmin
Tänään oli viimeinen valmennus Vivianin ja Benin valmennusviikonlopusta. Toivoin, että Ben olisi hieman väsynyt eilisestä treenistä, kun sillä oli niin hirmuisesti energiaa, ettei se jaksanut oikein keskittyä. Toiveeni kävikin toteen ja kentälle asteli reippaan, mutta kuitenkin rauhallisen oloinen Ben Vivian vaunuissa istuen.

Valmennuksessa jatkettiin siitä, mihin edelliskerralla jäätiin. Tarkkuusrataa oli siis luvassa. Aluksi valjakko sai tulla puomikujaa ja pujotteluja. Kujalla ei ollut mitään ongelmia juurikaan, mutta pujottelussa vaunu kaatoi muutaman kartion. Kehotin Viviania ohjaamaan ponia tarkemmin, Ben kun on oikeasti ketterä ja nopea poni. Lopulta pujottelukin onnistui oikein mallikkaasti. Laukassa puomikujan puomit ottivat hieman osumaa, mutta loppujen lopuksi siitäkin selvittiin ilman edes hipaisujakaan.

valjakkovalmennus, kirjoittanut Jayzmin
"Ja raaaaaauha!" oli luultavasti eniten käytetty lause koko Vivianin ja Benin valmennuksen aikana. Sitä käytti niin minä valmentajana kuin Vivian itsekin ohjastajan paikalla istuessaan. Benillä oli rutkasti energiaa ja se käytti sitä pään heittelemiseen ja poukkoilemiseen, mutta toki välillä se jaksoi keskittyä itse kartioiden pujotteluunkin. Tehtävänä oli tarkkuusrata, joka on ainakin Vivianin sanojen mukaan Benin vahvuuksia sen ketteryyden ansiosta. Tällä kertaa ponin keskittyminen ei vain ollut tehtävässä.

Laitoin valjakon pyörimään pääty-ympyrälle ja tekemään siinä erilaisia siirtymisiä. Benillä ei ollut mitään mielenkiintoa tarkkuusradalla, joten ajattelin jättää asian sikseen ja laittaa valjakon yhteistyön ja -ymmärryksen sujumaan. Aluksi Ben oli toki sitä mieltä, ettei ravaaminen eikä varsinkaan käveleminen käy päinsä ja pääsi ponnahtamaan laukalle, mutta Vivianin kääntäessä sen heti voltille, nämä poukkoilut alkoivat reilusti vähenemään. Lopputunnista ori olikin jo melko rento, todella hikinen ja tyytyväinen, luultavasti vain itseensä.

valjakkovalmennus, kirjoittanut valmentaja
Jälleen oli Benin ja Vivianin valjakkovalmennuksen vuoro. Tällä kertaa keskityttäisiin vain valjakkoajon perusasioihin ja siihen, miten poni liikkuu. Ben olikin aika energisellä päällä, eikä se meinannut aluksi rentoutua ollenkaan. Vivian sai tehdä paljon töitä saadakseen ponin kunnolla avuilleen. Ravissa meno näytti paljon paremmalta kuin käynnissä, joten siihen tyydyttiin.

Tehtävä aloitettiin portilla. Portti oli tässä vaiheessa melko leveä ja valjakko suoritti sen varsin vauhdikkaasti. Tehtävä vaikeutui asteittain, joka toinen kierros sitä kavennettiin. Onneksi Ben on ketterä pikkuponi, joten sille ei ollut vaikeuksia ja Vivian pystyikin ohjaamaan sen ties kuinka tiukkoihin kaarteisiin. Kapeimmillaan portti oli valjakkovaunun leveys ja 20 senttimetriä molemmille puolille. Hankaluuksia ei juurikaan ilmennyt, Vivian ohjasi poninsa keskelle porttia, poni totteli ja ongelmilta vältyttiin.

valjakkovalmennus, kirjoittanut Nella P.
Vivian oli ilmoittanut itsensä ja welsh mountain-ori Benin valjakkovalmennukseeni. Työskentely aloitettiin kentällä, Vivian sai hakea orille pontevaa ja reipasta käyntiä, sillä se meinasi aluksi hieman laiskotella. Ravissa sen sijaan poni kulki oikein tarmokkaasti ja kauniissa muodossa. Valjakko sai ottaa vielä hieman laukkaa, ja kun kaikki askellajit oli käyty läpi, aloitettiin tehtävä pujottelulla.

Käynnissä valjakkovaunu otti hieman osumaa pujottelukartioihin, joten Vivian sai olla vielä tarkempi, ettei poni pääsisi yllättämään ja oikaisemaan kaarteessa. Ohjastaja sai asettaa ja taivuttaa oria reilummin. Ravissa valjakko sai oikein hyviä pätkiä aikaan, vaikka ensimmäisillä yrityksillä Ben saattoikin yrittää ottaa käynnille tiukan kurvin tullessa eteen. Laukkaa otettiin vielä puomikujan läpi, eikä siinä ollut mitään hankaluuksia. Hyviin fiiliksiin saatiin siis valmennus päätettyä!

Päiväkirja

25.10.2016, kirjoittanut omistaja
Yhden aikaan päivällä Beniä hoitaessani huomasin kavioita puhdistaessa ikävän asian. Ponilta puuttui kenkä vasemmasta takasesta. Tämä sattui erittäin huonoon aikaan, sillä seuraavana päivänä olisi kisat täällä meidän omalla tallillamme, johon olimme myös Benin kanssa osallistunee ajoluokkaan. Vein ponin tarhaan odottelemaan sillä aikaa kun soitin vakiokengittäjällemme.

Kengittäjä sai kun saikin raivattua päivästään tilaa Benin kengitykseen! Olin helpottunut, sillä muuten olisin joutnut ehkä irroittamaan loputkin kengät, enkä tiedä miten poni liikkuisi ilman kenkiä. Mutta noh, irronnut kenkä löytyi tarhasta (ilmeisesti Benillä oli taas ollut astetta rajummat leikit uuden leikkipallonsa kanssa!) ja se saatiin takaisin paikoilleen. Kengityksessä Ben käyttäytyi oikein siivosti, usein sitä saa aina hävetä sen käyttäytymisen vuoksi. Onneksi tällä kertaa oli vain yksi kenkä eikä poni ehtinyt tylsistyä.

15.10.2016, kirjoittanut omistaja
Päätin ratsastaa Benin nopeasti maneesissa ennen iltatallia. Orilla oli ollut kaksi vapaapäivää ennen tätä päivää, joten odotin ponilta kunnon kenguru-jänishyppyloikkia, mutta vastoin odotuksiani poju käyttäytyikin ihan kunnolla! Ilmeisesti se oli jo väsynyt tarhakaverinsa Myssyn kanssa riehumisesta aamupäivällä. Minuahan ei tietenkään haitannut, ettei energiaa Benille ollut kertynyt muutamasta vapaapäivästä huolimatta, päin vastoin!

Olin laittanut Benille häntäremmin pukkihyppelyiden varalta, mutta vaikka niitä ei tapahtunutkaan, häntäremmi ärsytti selvästi ponia. Ravista se saattoi pysähtyä käynnille ja hieman pukittaa, joten jouduin kesken ratsastuksen ottamaan remmin pois. Tämän jälkeen Ben rentoutui selvästi ja alkoi keskittymään ratsastajaansa, eli minuun kunnolla ja saimmekin aikaan ihan hyviäkin pätkiä! Ben oli todella hyvä ratsastaa ja jopa pohkeenväistöt sujuivat hyvin. Koska ponilla oli hyvä päivä, ratsastin vain noin puolisen tuntia jonka jälkeen vein ponin talliin syömään iltaheiniä.

09.09.2016, kirjoittanut omistaja
Meille iski tänään kunnon myrsky, ikkunat helisi ukkosen johdosta ja sähkötkin kävivät poissa muutamana kertaan. Iltaa kohti ukkonen laantui, mutta silti satoi vettä kaatamalla vaakatasossa. Ponien liikutus oli kuitenkin vielä hoidettavana, joten iloisin mielin (not) lähdin tallille sadetakein ja kumisaappain varustautuneena. Minulle oli jäänyt liikutettavaksi vain Ben, Myssy ja Ally. Päätin aloittaa pahimmasta, eli pikkupirulaisesta aka Benistä. Sillä olisi varmasti virtaa vaikka muille jakaa, eikä se muutenkaan pidä sateen äänistä, jotka maneesiin kuuluu. Mielenkiintoinen ratsastus siis tulossa!

Varustin orin nopeasti käytävällä. Laitoin sille ihan varmuuden vuoksi häntäremmin ja itselleni turvaliivin päälle. Kun olimme valmiita, lähdimme hyytävään kylmyyteen ja kamalaan sateeseen ulkokautta maneesiin.

Talutin alkukäynnit maastakäsin ja sen jälkeen nousin selkään. Kuten olin jo vähän arvaillutkin, Beniä vähän jännitti sateen tuottamat äänet. Tein paljon ympyröitä, pysähdyksiä, peruutuksia jne. pitääkseni poni keskittymisen työskentelyssä. Rentoutua ei poni meinannut millään varsinkaan ravissa, joten pidin järkevänä olla ottamatta laukkaa ollenkaan tällä kertaa. Ratsastin vain noin puoli tuntia, jonka jälkeen hoidin ponin tallissa ja jätin vielä talliin sateen yltyessä yhä entisestään.

27.08.2016, kirjoittanut omistaja
Ben on ollut nyt muutaman päivän tarhaillessa todella tylsistynyt, jonka seurauksena se on taas keksinyt karkailun. Tarhahan on tosiaan ihan puuaidaste tehty ja sitä kiertää vielä vähkölangatkin, mutta jollain ihmen konstilla se vaan on sieltä nyt muutaman kerran päässyt livahtamaan. Minnekään kauas se ei ole lähtenyt, tallin pihapiirissä ja talon pihassa se on vain kuljeskellut. Siitä huolimatta tämä ponin temppuilu sai riittää, ajoin illalla kylällämme sijaitsevaan hevostarvikeliikkeeseen, josta hommasin sille leikkipallon. Minulla ei ollut mitään hajua, mitä Ben pallosta sanoisi ja innostuisiko edes siitä, mutta ainakin oli yritettävä!

Heti aamulla kun ponit oli saatu tarhoihinsa, vein sinisen leikkipallon ponin tarhaan. Aluksi Ben kummeksui palloa eikä uskaltanut tulla lähelle, mutta pikkuhiljaa se alkoi innostua. Ei aikaakaan, kun tarhassa oli jo kunnon meno päällä ja tarhakaverit tuijottivat Beniä ihmeissään. Innolla (tai ehkä kauhulla) odotin iltapäivää, jolloin Ben on tätä karkailua harrastanut. Kun kello löi jo viisi päivällä, sain huokaista helpotuksesta. Leikkipallo oli tehnyt tehtävänsä ja pitänyt ponin kiireisenä koko päivän!

Shinevalley Welsh