Estevalmennus
Meeri ja suloinen Disco saivat aluksi verryttelyaikaa 15 minuuttia. Ratsukko verrytteli itsenäisesti ja samalla näin itse vähän ratsukon yhteistyötä. Orin liikkeet olivat laadukkaan näköisiä, ehkä jopa kouluradallakin pärjääviä. Meeri oli aikaisemmin kertonut Discon olevan oikea energiapakkaus, ja siltä se kieltämättä vaikuttikin jo alkuravailuiden aikana.

Kun hyppääminen aloitettiin, näytti aluksi siltä, ettei poni olisi ollut ollenkaan hallinnassa. Ratsastaja kuitenkin vakuutti minut pysäyttämällä poninsa aina esteen jälkeen käynnille ilman mitään hirveän suurta ongelmaa. Disco oli siis kovasta vauhdista ja menohaluista huolimatta hyvin kuulolla ja kontrollissa ratsastajalla. Ratsukko suoritti jokaisen esteen virheettä, pudotuksia ei tullut eikä mitään kieltoja tai edes kyttäämisiä, vaikka seassa olikin muutama vähän erikoisempi este. Matalemmilla esteillä Disco ei tosin vaivautunut nostamaan koipiaan liikaa, joten kavio kolahti muutaman kerran puomiin mutta puomit pysyivät silti paikoillaan. Korkeammat esteet poni hyppäsi sen sijaan oikein kunnon ilmavaralla, joten vastaavanlaisia tilanteita ei tullut. Olin kyllä melko yllättynyt (positiivisesti!), että noin pieni voi hypätä noin hyvin ja korkealle!

Kouluvalmennus
Tällä kerralla olikin kouluvalmennuksen vuoro ja valmennettavana Meeri ja Unski. Unskista en ollut kuullut ennen valmennusta juuri mitään, mutta alkuverryttelyiden aikana se osoittautui oikein reippaaksi ja tottelevaiseksi hevoseksi. Tällaiselle ratsukolle olikin sitten mukava alkaa tuntia pitämään.

Ratsukko sai ensin tehdä muutamia siirtymiä jokaisessa askellajissa. Unskin askeleet näyttivät hienoilta ja se myös totteli oitis ratsastajan antamia apuja, olivat ne sitten eteenpäin vievät pohkeet tai jarru. Kun siirtymiä oli hinkattu jonkin aikaa ja hevonen oli saatu vielä paremmin kuulolle ja herkäksi avuille, sai ratsukko ottaa vielä muutaman pätkän vastalaukkaa. Laukkaa olin katsonut jo aiemmin siirtymissä, että se varsinkin näytti laadukkaalta ja vahvalta, varmasti sopisi myöskin esteradoille. Vastalaukkaa otettiin ensin pelkästään pitkillä sivuilla ja kun se alkoi sujumaan toivotulla tavalla, otettiin kaarteetkin mukaan. Unski oli hieman hämillään ja yritti vaihtaa kaarteessa laukkaa ja pääsikin muutaman kerran yllättämään ratsastajaan vaihtamalla ristilaukalle. Päättäväisesti ratsastaja sai oriin kuitenkin loppujen lopuksi pysymään vastalaukassa kaarteen läpi.

Loppuverryttelyihin ratsukko sai siirtyä heti hyvän vastalaukkapätkän jälkeen. Unski oli tunnin päätteeksi jo melko hikinen, mutta vaikutti erittäin tyytyväiseltä!

Shinevalley Welsh